Consortium bijeenkomst

Tijdens de PIE=M consortium bijeenkomst werden de eerste resultaten van de vragenlijsten en de interviews gepresenteerd. Inmiddels hebben 45 artsen de PIE=M vragenlijst ingevuld en zijn er 20 interviews gehouden. Dit heeft geresulteerd in een lange lijst met belemmerende en bevorderende factoren voor het bespreken van een actieve leefstijl met patiënten.


Deze factoren hebben we inmiddels geclusterd naar factoren die spelen binnen het ziekenhuis (clinicus, afdeling of het ziekenhuis zelf), de landelijke politiek, de patiënt, en de implementatie van de E=M innovatie waar de PIE=M tool een onderdeel van is. In het tweede deel van de bijeenkomst werd de aanwezigen gevraagd om strategieën en oplossingen aan te dragen om de geschetste belemmerende factoren te ondervangen. We hebben heel nuttige en originele input gekregen van iedereen (super bedankt voor de ideeën iedereen!). Momenteel zijn we de aangedragen strategieën aan het ordenen en aan het koppelen aan de belemmerende factoren. Resultaten daarvan in de volgende nieuwsbrief.


Patiënten panelgesprek

Tevens heeft op 19 juni een panelgesprek plaatsgevonden met patiënten. Met hen is het idee van E=M besproken. Eerst hebben we met hen gesproken over of zij het nut inzien van het bespreken van bewegen tijdens het consult en verwijzing naar actieve leefstijlinterventies. Ook hebben zij hun ervaringen gedeeld over hoe dat momenteel tijdens het consult gaat. Ook hebben we hen de E=M tool voorgelegd en de voor- en nadelen besproken. En we hebben gesproken over wat patiënten motiveert om in beweging te komen. De uitkomsten van het gesprek worden verwerkt en meegenomen in de implementatie plannen voor de pilot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *