Voorbereiding pilot

Ter voorbereiding op de pilot zijn de mogelijkheden voor actieve leefstijlinterventies binnen én buiten het UMCG verkend. Een goed verwijsaanbod is belangrijk bij het testen van de werking van de tool binnen de pilot. Met behulp van de tool zal een clinicus het gesprek over bewegen aangaan met een patiënt. Tijdens het gesprek is echter weinig tijd om uitgebreid advies te geven. Daarvoor zal de patiënt worden doorverwezen naar een interne (binnen het ziekenhuis werkzame) leefstijlcoach. Deze kan wat uitgebreider ingaan op passend beweegaanbod voor de patiënt. Om leefstijlcoaches intern te faciliteren is contact gelegd met het Healthy Ageing Team en de Leefstijlpoli van het UMCG. Via het Healthy Ageing team wordt ook een verzekeraar betrokken bij het project. Voor de externe verwijzingen is de expertise ingeroepen van Janny Dekker van Huis van de Sport Groningen, die een overzicht heeft gegeven van de mogelijkheid om Beweegcoaches/beweegmakelaars te betrekken. Ook heeft ze inzicht gegeven in hulp bij aangepast sporten in verschillende provincies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *